Slider

Vivaretilta yksilölliset ratkaisut käsityönä

Kattorakenteet sisustuselementtinä mökissä 

Vivaret suunnittelee ja toteuttaa mökkejä, puumajoja ja kattorakenteita perinteisellä Timber Frame -rakennusmenetelmällä. Timber Frame -menetelmän voi suomeksi kääntää pilari-palkkimenetelmäksi. Timber Frame on Keski-Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Japanissa laajasti käytetty 2000 vuotta vanha rakennustapa, jossa rakennettava runko, katto ja seinät valmistetaan käsityönä massiivipuisista pilareista ja palkeista perinteisillä puuliitoksilla.

 

Timber Frame -menetelmällä rakennettuja, satoja vuosia elämää nähneitä ja kestäneitä rakennuksia löytyy ympäri maailmaa. Siksi kestäväksi ja kauniiksi rakennustavaksi todettu Timber Frame on edelleen suosittu rakennusmenetelmä maailmalla. Esimerkiksi Ranskassa perinne ei ole koskaan katkennut, vaan Compagnon-ammattikillan ansiosta tänäkin päivänä rakennetaan perinteisin Timber Frame -pilari-palkkimenetelmin, puuliitoksia käyttäen.

Ranskan kierto Compagnionnit kokoontumisessa ToursissaVivaretin yrittäjänä toimiva puurakentaja Jonathan Carle, on suorittanut ranskalaisen Compagnon-kirvesmieskillan perinteisen, pitkän kiertuekoulutuksen, jonka osana sisäistänyt myös l’Art du Trait -ajatuksen. Compagnon -kiertuekoulutus ja l’Art du Trait -perinne ovat molemmat Unescon maailmanperintölistalla. Vuosia kestäneen koulutuksen aikana Jonathan kasvatti Timber Frame -rakennusosaamistaan kiertäen eri rakennuskohteissa ympäri Ranskaa ja maailmaa. Koulutuksen aikana vuosisatojen rakennusperinne siirtyy mestareilta oppipojille.

Timber Frame -menetelmässä ei rakentamisessa käytetä lainkaan metallisia kulmarautoja ja naulalevyjä, vaan perinteisiä, tarkkaa käsityötä vaativia puuliitoksia. Vivaret käyttää rakentamisessa pääasiassa suomalaista mäntyä ja lehtikuusta. Puuosat valmistetaan tarkasti mitaten ennakkoon, joten rakennuksen pystyttäminen on helppoa ja nopeaa.

Vivaretin käsinveistetyt pilaripalkki kattotuolitVivaret toteuttaa myös mittatilaustyönä tilatut pienemmät rakennukset ja kalusteet, kouluttaa ja konsultoi, sekä restauroi vanhoja rakennuksia monipuolisesti.

Jos arvostat rakentamisessa ja restauroinnissa perinteitä, käsityötä, kauneutta, laatua ja luotettavuutta, on valintasi Vivaret.

Jos sinua kiinnostaa tutustua Compagnon-ammattikiltoihin, voit lukea lisää compagnon-museon sivuilta meidän historiasta.

 

Jos mietit vielä miksi puu olisi oikea valinta projektissasi katso PuuInfon puun tarina:

Play
Slider
 

-