loader image

Tarinamme

Vivaret on kontiolahtelainen vuonna 2019 perustettu puurakentamiseen erikoistunut yritys.
Vivaret sai alkunsa puualan ammattilaisen Jonathan Carlen halusta tarjota asiakkaille Timber Frame rakennusmenetelmällä tehtyjä yksilöllisiä ja ensiluokkaisia puurakenteisia ratkaisuja.

“Me Vivaretilla uskomme laatuun ja kestävyyteen. Perinteikkään rakennusmenetelmän avulla toimintamme on ekologista, sekä viimeistely omaa luokkaansa kilpailijoihin verrattuna.”

– Jonathan

Nykyään Vivaretin tiivis ja ammattitaitoinen tiimi suunnittelee ja toteuttaa mm. mökkejä, treehouse-huviloita sekä erilaisia kattorakenteita asiakkaan toiveiden mukaisesti mittatilaustyönä. Palveluihin kuuluvat myös vanhojen rakennusten entisöinti eli restaurointi sekä puusepäntyöt erilaisiin ulko- ja sisäkalusteisiin liittyen.

Tarina nimen takana

Nimi Vivaret pohjautuu puurakentajien ranskankieliseen termiin “Vive-arete”, jolla 1900-luvun alkuun asti osoitettiin kivien, puiden ja muiden materiaalien tai rakennusten suorat kulmat. Yrityksen logo perustuu myös satoja vuosia sitten syntyneeseen ranskalaisten puurakentajien merkkikieleen, jota perinteisesti yhä käytetään Timber Frame- rakentamisessa.

Ranskassa puurakentajat käyttävät vielä nykyäänkin merkkikieltä ja siksi merkkien opiskelu kuuluu edelleen ranskalaisten puurakentajien peruskoulutukseen. Merkkejä käytetään edelleen paljon, vaikka automatisoitunut puurakenteiden tuotanto on kasvanut kovasti Keski-Euroopassa.

Jonathan

Olen Jonathan, Vivaretin yrittäjä ja perustaja. Olen kotoisin Ranskan Alpeilta. Vietettyäni kesät Suomessa sukulaisten kanssa samalla kaikkea puusta askarrellen, tuntui luontevalta siirtyä tälle alalle toteuttamaan unelmia. Kouluttauduin Ranskassa ja huomasin käsityölle, ekologisuudelle ja erikoisprojekteille olevan tarvetta puualalla Suomessa. Intohimoni alaa ja työtämme kohtaan näkyy aina laadukkaassa työn jäljessä sekä kestävyydessä, kuin myös innossani viedä alaa ja käsityön sanomaa eteenpäin tulevaisuudessa, seuraaville sukupolville.

Leo

Olen Leo, 26-vuotias ja kotoisin Ranskasta. Tarinani osalta kuljen yrittäjämme Jonathanin polkua ja opiskelen tällä hetkellä samassa koulussa, josta hän aikanaan ponnisti maailmalle.
Työnkuvaani kuuluvat monenlaiset puuntyöstämisen tehtävät niin puunkaadoista aina hienoihin puurakennusten viimeistelyihin ja rakentamiseen. Parasta Vivaretissa on ehdottomasti tiivis työporukkamme, joka mahdollistaa työmme monipuolisuuden ja kitkattoman yhteistyön välillämme eri projekteissa. Teemme valtaosan työstämme käsin alusta loppuun, se on mahtavaa!

Lelian

Olen Lelian, 20-vuotias ja kotoisin Pariisista. Aloitin urani puuseppänä Pariisissa vuosia sitten ja olen jalostanut osaamistani ympäri Ranskaa. Suomeen päädyin samoja polkuja Leon kanssa, koska pohjoismainen erilainen kulttuuri on aina kiehtonut minua paljon!
Työtehtäväni vaihtelevat paljon projektista toiseen, työskentelemme mitä erilaisemmissa ja mielenkiintoisemmissa projekteissa asiakkaidemme kanssa. Jokainen kohde on uniikki asiakkaan toiveiden mukainen toteutus, ja tämä onkin ehdottomasti tämän työn suola!