loader image

Restaurointi

Kokemuksemme rakennusten ja erityisesti vanhojen ranskalaisten kirkkojen restaurointiin on laaja. Vanhoja rakennusmenetelmiä ja työtapoja kunnioittaen pyrimme aina saamaan rakennuksen mahdollisimman alkuperäistä vastaavaksi. Vivaret toteuttaa sekä uudisrakennus että entisöintikohteet laadukkaasti, turvallisesti ja joustavasti suunnittelusta valmistukseen ja asennukseen asti.

Mittatilaustyö

Vivaret suunnittelee ja toteuttaa monipuolisesti uudisrakennuksia ja kalusteita mittatilaustyönä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Rakentamisessa huomioidaan yksilölliset ja ainutlaatuiset ratkaisut laadusta tinkimättä. Valmistamme mittatilauksena erilaisia ulkorakennuksia kuten grillikatoksia, työkaluvajoja tai ulkosaunoja, sekä erilaisia kalusteita sisä- ja ulkotiloihin.

Suunnittelu ja konsultointi

Suunnittelu ja konsultointi työmme kattaa rankarunkorakenne-, hirsi-, sekä CLT-projektit.
Suunnittelutyömme tapahtuu BIM yhteensopivalla CadWork järjestelmällä, joka mahdollistaa helpon ja toimivan yhteistyön arkkitehtien ja insinöörien kanssa. Suunnittelutyön yhteydessä pystymme toteuttamaan Eurokoodin mukaiset lujuuslaskelmat erilaisiin puurakennuksiin.

Puusepäntyöt

Puusepän palveluihimme kuuluvat muun muassa mittatilaushuonekalut, portaat, saunan lauteet, sekä erinäiset viimeistely työt. Tuotamme tarvittaessa myös muita mittatilaustuotteita. Valmistamme jokaisen tuotteemme lujalla ammattitaidolla asiakkaan toiveiden mukaisesti mittatilaustyönä. Tuotteemme ovat käsintehtyjä sekä valmistettu laadukkaista ja kestävistä materiaaleista. Käytämme tuotteissamme raaka-aineena massiivipuuta kuten suomalaista koivua ja mäntyä.

Puuportaat

Puuportaat luovat tunnelmaa ja ovat kaunis yksityiskohta kotiin kuin vapaa-ajan asuntoonkin.
Valmistamme jokaiseen käyttötarkoitukseen sopivat puuportaat laadukkaista materiaaleista
mittatilaustyönä.

Kokonaiset ratkaisut

Toteutamme kokonaisia ratkaisuja (seinä- ja kattoelementit) rankarunkorakenteisiin, hirsi ja CLT projekteihin.

Timber Frame -kattorakenteet

Timber Frame, suomeksi pilari-palkkirakenne, on yli 2000 vuotta vanha rakennustapa, jossa rakennettava runko, katto ja seinät, valmistetaan käsityönä massiivipuisista pilareista ja palkeista perinteisillä puuliitoksilla. Vivaret käyttää rakentamisessa pääsääntöisesti suomalaista mäntyä ja lehtikuusta.

Timber Frame -menetelmällä rakennettuja, satoja vuosia elämää nähneitä ja kestäneitä rakennuksia on löydettävissä ympäri maailmaa. Timber Frame -rakennusmenetelmää on perinteisesti käytetty laajasti Keski-Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Japanissa. Kestäväksi ja kauniiksi rakennustavaksi todettu Timber Frame on edelleen suosittu rakennusmenetelmä maailmalla. Esimerkiksi Ranskassa perinne ei ole koskaan katkennut, vaan Compagnon-ammattikillan ansiosta tänäkin päivänä rakennetaan perinteisin Timber Frame -pilari-palkkimenetelmin, puuliitoksia käyttäen.

Vivaretin ainutlaatuinen Timber Frame -osaaminen perustuu yrittäjänä toimivan Jonathanin perinteiseen Compagnon-ammattikillan pitkään kiertuekoulutukseen, jossa vuosisatojen rakennusperinne siirtyy oppina sukupolvelta toiselle, mestareilta oppipojille. Arvostetut ranskalaiset Compagnon-ammattikilat ovat Unescon maailmanperintöjärjestöjä.

Tiber Frame- kattorakenteet jätetään rakentamisen päätyttyä kattoon sisustus elementeiksi, jonka takia Timber Framen tarve on hyvä ottaa huomioon jo heti talon rakennuksen suunnitteluvaiheessa. Timber Frame- kattorakenteita voidaan hyödyntää myös kattoremonttien yhteydessä, jolloin koko katto voidaan uusia kyseistä menetelmää käyttäen.

Ota yhteyttä