loader image

Perinteiset pilari-palkki ratkaisut

Timber Frame, suomeksi pilari-palkkirakenne, on yli 2000 vuotta vanha rakennustapa, jossa rakennettava runko, katto ja seinät, valmistetaan käsityönä massiivipuisista pilareista ja palkeista perinteisillä puuliitoksilla. Vivaret käyttää rakentamisessa pääsääntöisesti suomalaista mäntyä ja lehtikuusta.

Timber Frame -menetelmällä rakennettuja, satoja vuosia elämää nähneitä ja kestäneitä rakennuksia on löydettävissä ympäri maailmaa. Timber Frame -rakennusmenetelmää on perinteisesti käytetty laajasti Keski-Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Japanissa.

Kestäväksi ja kauniiksi rakennustavaksi todettu Timber Frame on edelleen suosittu rakennusmenetelmä maailmalla. Esimerkiksi Ranskassa perinne ei ole koskaan katkennut, vaan Compagnon-ammattikillan ansiosta tänäkin päivänä rakennetaan perinteisin Timber Frame -pilari-palkkimenetelmin, puuliitoksia käyttäen.

Vivaretin ainutlaatuinen Timber Frame -osaaminen perustuu yrittäjänä toimivan Jonathanin perinteiseen Compagnon-ammattikillan pitkään kiertuekoulutukseen, jossa vuosisatojen rakennusperinne siirtyy oppina sukupolvelta toiselle, mestareilta oppipojille. Arvostetut ranskalaiset Compagnon-ammattikillat ovat Unescon maailmanperintöjärjestöjä.

Ota yhteyttä