Massiivipuiset Timber Frame -kattorakenteet

Timber Frame, suomeksi pilari-palkkirakenne, on yli 2000 vuotta vanha rakennustapa, jossa rakennettava runko, katto ja seinät, valmistetaan käsityönä massiivipuisista pilareista ja palkeista perinteisillä puuliitoksilla. Vivaret käyttää rakentamisessa pääsääntöisesti suomalaista mäntyä ja lehtikuusta. Lujuuslaskelmat pilari-palkkirakenteista ja puuliitoksista lasketaan Eurokoodi 5 -kaavaa käyttäen.

Timber Frame -menetelmän pilari-palkkirakenteet sopivat suomalaiseen maisemaan loistavasti. Rakentamisessa käytettävät, käsityönä valmistettavat puuliitokset ja puurakentajien vuosisatoja työssään käyttämät merkit voidaan jättää näkyviin sisustuselementiksi. Timber Frame -menetelmällä rakennettuja, satoja vuosia elämää nähneitä ja kestäneitä rakennuksia on löydettävissä ympäri maailmaa. Timber Frame -rakennusmenetelmää on perinteisesti käytetty laajasti Keski-Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Japanissa.

Kestäväksi ja kauniiksi rakennustavaksi todettu Timber Frame on edelleen suosittu rakennusmenetelmä maailmalla. Esimerkiksi Ranskassa perinne ei ole koskaan katkennut, vaan Compagnon-ammattikillan ansiosta tänäkin päivänä rakennetaan perinteisin Timber Frame -pilari-palkkimenetelmin, puuliitoksia käyttäen.

Vivaretin ainutlaatuinen Timber Frame -osaaminen perustuu yrittäjänä toimivan Jonathanin perinteiseen Compagnon-ammattikillan pitkään kiertuekoulutukseen, jossa vuosisatojen rakennusperinne siirtyy oppina sukupolvelta toiselle, mestareilta oppipojille. Arvostetut ranskalaiset Compagnon-ammattikilat ovat Unescon maailmanperintöjärjestöjä.

Ota yhteyttä, keskustellaan tarpeistasi ja toteutetaan turvalliset ja kestävät kattorakenteet vuosisatoja vanhoja, perinteisiä rakennusmenetelmiä käyttäen.

previous arrow
next arrow
Slider